Tannlege Oslo
Tannfylling, Hull i tenner, Hull i tann, Hull i tennene, Tannlege hull, fylling, fyllinger, fyllingen, Kompositt, Amalgam, Amalgamfylling, Hull tenner.

vanlig tannbehandling spesialist behandling tannlege priser
venstre topp bilde på tannlege oslo siden

Vanlig Tannbehandling

Vi føler oss forpliktet til å levere tannbehandlingsinformasjon
av høy kvalitet, og vi jobber kontinuerlig for våre pasienters tilfredshet. Her kan du lese mer om tannfylling, hull i tenner, hull i tann, hull i tennene, tannlege hull, fylling, fyllinger, fyllingen, kompositt, amalgamfylling og hull tenner.

hygiene
bro
krone
tannprotese
vanlig fylling
rotfylling
implantater


Tannfylling - Hull i tennene og på tide med en fylling?

Hull i tenner? Dette er som regel forårsaket av noe vi kaller karies, som er en tannsykdom. Den kommer av munnbakterier som dannes av diverse syrer. Syren løser gradvis opp emaljen på tennene og "spise" seg innover til et hull dannes. Selve syren dannes ved at de normale bakteriene du har i munnen blandes med ting du spiser, som for eksempel vanlig mat, brus eller søtsaker som inneholder sukker eller karbohydrater. Og er du ikke flink med din munnhygiene vil disse syrene bli liggende. Dette fører til syreskader, slitasje på emaljen, og til slutt vil du få hull i tann.

Har du hull i tennene er som regel tannfyllinger svaret, men har et kariesangrep fått lov til å holde på i lengre tid, eller at du over lengre tid har merket syreskader, og dette har kommet seg inn til rotkanalene vil du antakelig måtte gjøre en rotfylling isteden for å sette inn en liten tannfylling.

Tannfyllinger er blitt brukt i hundrevis av år for å restaurere tenner. Fyllinger blir plassert i tennene der hvor tannlegen har måttet fjerne tannstruktur på grunn av forfall (karies eller syreskader) eller brudd. I de senere år er tannfyllinger blitt vesentlig forbedret via mange teknologiske fremskritt.

For ikke mange år siden var sølv amalgam (amalgamfylling) det dominerende valget. Dette brukes ikke lengre. I dag har vi flere andre foretrukkne valg for tannrestaurering som inkluderer:

  • Tannfarget komposittfylling: Kompositt er et plast-kjeramisk materiale, og det er dette som er mest vanlig i dag.
  • Glassionomer: Brukes som oftest som et forebyggende materiale. Man setter på gassionomer der hvor man forventer og tror at det er risiko for et nytt hull. Fargen på gassionomer er ikke like tannfarget som kompositt.
  • Gullinnlegg: Disse brukes kun på steder i munnen som må tåle stor styrke, for eksempel i en jeksel. Tannlegen tar først et avtrykk av tannen, sender dette til en tanntekniker, og tannteknikeren støper et innlegg. I og med at en tanntekniker må inn i bildet og p.g.a. at materialet er av gull blir et gullinnlegg som oftest en del dyrere enn kompositt eller gassionomer.
  • Bindende harpikser og porselen: Her gjelder det samme som for gullinnlegg. Porselenen skal støpes av en tanntekniker, og det er omtrent like kostbart som gullinnlegg. Men porselen- og gullinnlegg har mye lengre holdbarhet enn hva kompositt og gassionomer har.

Så hva koster en tannfylling?
For mer informasjon om hva en tannlege tar for å tette et hull , se priser på tannfylling, klikk her: Tannfylling pris

Klikk på et av bildene for å se og lytte til mer informasjon om tannfylling:

Naturlig fylling Utskifting av gammel fylling
video kommer video kommer

 


Finn din nærmeste
Tannlege i Oslo

©2009-2012 dintannlegeoslo.no