Tannlege Oslo
tannimplantat, tann implantat, ny tann, implantatbehandling, implantater, nye tenner, knekt tann, tannimplantater, implantat tenner

vanlig tannbehandling spesialist behandling tannlege priser
venstre topp bilde på tannlege oslo siden

Vanlig Tannbehandling

Vi føler oss forpliktet til å levere tannbehandlingsinformasjon
av høy kvalitet, og vi jobber kontinuerlig for våre pasienters tilfredshet. Hvis du vil vite mer om tannimplantat, tann implantat, implantatbehandling, implantater, nye tenner, knekt tann, tannimplantater, ny tann kan du lese mer om dette her.

hygiene
bro
krone
tannprotese
vanlig fylling
rotfylling
implantater


Tannimplantat / Nye tenner / Knekt tann

Har du for eksempel en knekt tann eller er du ute etter en ny tann eller nye tenner for å ordne opp i munnen? Når det gjelder å erstatte en eller flere tenner i munnen er innsetting av tannimplantater den vanligste behandlingsformen, dette kalles naturlig nok for implantatbehandling.

Å sette inn et tannimplantat er også en av de mest konservative behandlinger for tannerstatning. Implantat(er) er biokompatible innlegg som erstatter røttene til de manglende tennene. Et tannimplantat er fysisk og biologisk utformet nettopp for å kunne festes/gro fast til kjevebeinet, og er nødvendig for å få en naturlig restaurering.

Et tannimplantat består faktisk av tre deler:

  1. Titanskruen: Selve implantatet er som regel en skrue laget av metallet titan, og det er denne som opereres inn i kjevebeinet.
  2. Distansen: Deretter settes "del to" inn, distansen. Distansen kan sammenlignes med en slags hatt som blir tredd ned over titanskruen, gjennom tannkjøttet, og festes. Når dette har fått litt tid til å gro seg fast i benet og tannkjøttet, monteres så del tre av implantatet på distansen.
  3. Kronen eller broen: "Del tre" kan være en vanlig tannkrone eller en tannbro. Det er altså kronen eller broen som er det synlige av tannimplantatet og som gir implantatet det karakteristiske utseendet som en helt vanlig tann.

Dersom du er bekymret for å ha titanmetallet montert i munnen, frykt ikke. Titan er et rent og trygt grunnstoff som kroppen ikke har noen problemer med å akseptere. Det også derfor titan ofte benyttes av leger på sykehus o.l.

Fordeler med et tannimplantat:
Et implantat er som regel å foretrekke fremfor diverse proteser. Og fordelene ved et implantat er mange:

  • Det bli gode estetiske resultater
  • En perfekt tilpasning til dine andre tenner
  • Det er en permanent løsning
  • Med lokalbedøvelse blir inngrepet smertefritt
  • Behandlingen er kort
  • Ansiktsstrukturen opprettholdes

Sjeldent komplikasjoner med implantater:
Før selve operasjonen begynner får pasienten gjerne lokalbedøvelse og inngrepet er smertefritt. Under de neste dagene etter operasjonen kan det imidlertid oppleves noe ubehagelig dersom man ikke tar vanlige smertestillende tabletter. Ubehaget kommer selvfølgelig av at det er foretatt en liten operasjon i munnen og verking og hevelse er en naturlig følge å forvente. Komplikasjoner etter inngrepet er meget sjeldne. Skulle det være noe, er det at implantatet ikke fester i kjevebenet. Dette løses da ved å gjøre inngrepet om igjen. Men som sagt, dette forekommer nesten aldri.

Bare en ny tann - løsningen er et tannimplantat:
Frem til nå så har det vært tannbroer som har vært den mest brukte behandlingsformen når det gjelder å erstatte enkelttenner. I nyere tid med bedre utstyr og bedre materiale så er det blitt mer vanlig å benytte seg av et tann implantat. Et tann implantat er sterkere, mer skånsomt og gir som regel et bedre estetisk resultat enn en tannbro.

Flere nye tenner - løsningen er flere tannimplantater:
Fastsittende tannimplantater er å foretrekke også her. Dersom en tannluke med flere tenner skal fylles kan du som nevnt få en tannbro, men dersom tennene som broen skal festes til er av for dårlig kvalitet vil ikke dette gi et et varig og ønsket resultat. Tidligere har den vanligste behandlingsformen i slike tilfeller vært å bruke en tannprotese. En slik protese festes ved hjelp av små kroker til de andre tennene i munnen eller en slags sugekopp som fester protesen mot ganen. Mange synes at slike proteser kan være vanskelige å venne seg til fordi de kan gnage litt og de kan føles som de løsner eller sklir litt rundt. Derfor er fastsittende tannimplantater er å foretrekke (les mer under "Bare en ny tann" - et avsnitt opp).

Så hva koster et tannimplantat?
For mer informasjon om priser på tannimplantater, klikk her: tannimplantat pris.

Klikk på et av bildene for å se og lytte til mer informasjon om implantater:

Beskrivelse Singel tann
video kommer video kommer

 


Finn din nærmeste
Tannlege i Oslo

©2009-2012 dintannlegeoslo.no