Tannlege Oslo
Tann krone, Tannkrone, Tannlege krone, stiftkrone og tann stift, tannkroner, krone på tann, gullkrone, porselenskrone, midlertidig krone

vanlig tannbehandling spesialist behandling tannlege priser
venstre topp bilde på tannlege oslo siden

Vanlig Tannbehandling

Vi føler oss forpliktet til å levere tannbehandlingsinformasjon
av høy kvalitet, og vi jobber kontinuerlig for våre pasienters tilfredshet. Hvis du vil vite mer om tannkrone, tannkroner, krone på tann, tann krone, tannlege krone prosedyrer kan du lese mer om dette nedenfor for å se korte beskrivelser.

hygiene
bro
krone
tannprotese
vanlig fylling
rotfylling
implantater


Tannkrone / Krone på Tann / Stiftkrone

Det er vanlig å få en tannkrone når en tann eller flere tenner er meget dårlige, forfalt, knust eller sprukket og ikke lett kan reddes med en vanlig fylling. En tannkroner eller en enkelt krone på tann er vanligvis nødvendig for tennene som har blitt rotfylt, men kan også plasseres på implantater for å erstatte manglende tenner.

Når du må ha kronebehandling, altså en eller flere tannkroner, tar tannlegen et støp av de tenner som skal ha en krone. Han finner frem riktig farge som passer dine andre tenner slik at kronen ikke visuelt skiller seg ut. Han/hun sender så en bestilling til en tanntekniker som produserer tannkronen til deg. Imidlertid får du en midlertidig krone plassert på tann for beskyttelse.

Vi har forskjellige typer av kroner:

  • Midlertidig krone (i påvente av en skikkerlig krone)
  • Gullkrone: Dette er en krone i helstøpt gull som omslutter hele tannen. Gull er som videns kjent meget holdbart og slitesterkt, men det ser estetisk sett ikke så pent ut og derfor ble gullkroner brukt lengre inn/bak i munnen. De er ikke så vanlige lengre, de fleste foretrrekker nå en av de to neste kronetypene...
  • Metallkeramisk porselenskrone: Porselen støpes utenpå en indre gull substrat for styrke og estetisk skjønnhet. De er som sagt meget sterke og brukes spesielt bak i munnen hvor slitasje og tyggetrykk er som størst, men kan brukes på alle tenner.
  • Helkeramiske porselenskrone: Med ny teknologi kan tannkroner med vakkert kosmetisk resultat produseres i ekstra sterkt metallfritt porselen og keramikk. Disse brukes vanligvis ikke bak i munnen, men lengre frem hvor slitasje og tyggetrykk er moderat og det estetiske er viktigere.
  • Stiftkrone / Tann på stift: Det hender at enkelte pasienter har en veldig skadet eller for kort tann som faktisk ikke en krone kan monteres på. I slike tilfeller må tannlegen bruke en tann stift. Dette forlenge tannen slik at en tannkrone kan festes på toppen. Stiften settes fast inne i roten på tannen og det er her viktig at tannen er rotfylt på forhånd.

Så hva koster en tannkrone eller en stift?
Prismessig er det ikke så mye som skiller de forskjellige typene av kroner fra hverandre. Det blir imidlertid noen tusen dyrere dersom du skulle trenge en stift i tillegg. Ta en titt på vår prisoversikt, klikk her: tannkroner pris.

Med riktig pleie vil den nye tannkronen øke din generelle tannhelse og gi deg selvtillit i mange år framover.

Klikk på et av bildene for å se og lytte til mer informasjon om tannkroner:

Krone estetikk Krone typer Krone operasjon Midlertidig krone
video kommer video kommer video kommer video kommer

 


Finn din nærmeste
Tannlege i Oslo

©2009-2012 dintannlegeoslo.no